De aanschaf van een pup.

Natuurlijk heb je er goed over nagedacht of je een hond in huis zult nemen en is dit geen overhaaste beslissing. Ook zul je hebben nagedacht of het een teefje of een reutje gaat worden. En dan nog het ras. Als je op deze site bent gaan zoeken zit je aan een boxer te denken of je bent al zeker dat het een boxer zal worden.

Een Boxer.

Op de eerste plaats is de boxer een grote kindervriend. Hij is zeer trouw en erg aanhankelijk. Wil er erg graag bij zijn. Waar de baas is is de hond ook.

De boxer heeft wel een consequente opvoeding nodig. Dan kun je veel plezier beleven van je hond. Ook heeft een boxer een eigen willetje en probeert hoe ver hij kan gaan. Wij adviseren daarom iedereen maar zeker degene die voor het eerst voor een boxer hebben gekozen om met de hond naar gehoorzaamheidsoefeningen te gaan.

Als uw pup drie maanden oud is kun je beginnen met een puppycursus. Deze worden gegeven door Kringgroepen van de Nederlandse Boxerclub speciaal voor boxers of door kynologen verenigingen waar verschillende rassen op de cursus zijn. Denk niet te snel "ik kan het zelf wel". Je zult net als de hond veel plezier hebben van de cursus. Een stuk opvoeding. Je hond leert omgaan met andere honden en leert spelenderwijs luisteren.

Je wilt graag een boxer maar weet niet hoe nu verder? U kunt ten allen tijden langs komen voor een praatje en een kopje koffie. Wilt u dus meer weten over de boxer, wij beantwoorden graag uw vragen. Ook ontvangt u van ons het boekje "Ha die Pup", en het boekje Onze Boxer, een hond om te hebben, wat is uitgegeven door de Nederlandse Boxerclub. Boordevol informatie over de aanschaf en opvoeding van een pup.

Hai die pup Boxer

Als u zeker bent dat u een pup wilt aanschaffen kunnen wij u desgewenst op de wachtlijst plaatsen. Het is natuurlijk nooit zeker dat de pup van uw keuze erbij zal zitten. Het is altijd weer een verassing wat er geboren gaat worden. De eerste drie weken hebben moeder en kinderen rust nodig. Na die tijd kunt u een afspraak maken om naar het spul te komen kijken. Wel zetten we al snel foto's van de pups op de site zodat u ze een beetje kunt volgen en zien groeien. Met acht á negen weken mag de pup het nest verlaten maar in de tussentijd kunt u natuurlijk uw pup nog bezoeken.

Met zes weken worden de pups door de dierenarts onderzocht en krijgen ze de puppyenting. Ook vult de dierenarts de gezondheidsverklaring in die in het dierenpaspoort staat. Bij het ophalen van de pup krijgt u het paspoort mee. Ook staat daarin vermeld wanneer de pup zijn wormkuren heeft gehad en welke.

Ook rond de zes weken komt de chipper van de Raad van Beheer om het nest te chippen. De chip bevat een code die met een speciaal apparaat te lezen is. Deze code staat ook in het dierenpaspoort vermeld. Mocht je boxer eens ontsnappen dan is via de code snel te achterhalen waar hij thuishoort. Hij moet dan echter wel aangemeld zijn bij de databank voor gezelschapsdieren. Wij melden uw pup voor u aan bij de Nederlandse Databank Gezelschapsdieren die 24 uur per dag bereikbaar is en gekoppeld aan een Europees netwerk.

Ook krijgt uw pup een stamboom van de Raad van Beheer. Komt u de pup ophalen dan krijgt u de stamboom mee. Een enkele keer zal het voorkomen dat de stamboom er dan nog niet is. Dan sturen wij hem naar u op zodra hij er wel is. Op de stamboom staat de naam en het adres van de fokker. Van de Raad van Beheer krijgt u het eigendomsbewijs thuisgestuurd. De aanvraag voor het eigendomsbewijs vult u in als u de pup komt ophalen.

Heeft u de pup opgehaald schakel dan niet meteen over naar ander eten. U krijgt een voedingslijst en pakket mee met wat hij op dat moment gewend is te eten. Ook krijgt uw pup een puppypakket van Royal Canin mee waarin de brokjes die hij ook al gewend is. Ook een knuffel uit het nest vergezeld hem naar zijn nieuwe huis.

Heeft u nog vragen, bel of mail ons gerust.

          

Richelle met Djuna                         Celine met Denzel                           Richelle met Danique

Design by DIGITON (c) 2010